Ön itt van most: / Blog / Paco Rabanne / Paco Rabanne Pure XS

Paco Rabanne Pure XS

Paco Rabanne, a fantázia mestere

A Paco Rabanne mindig valami váratlannal rukkol elő. Hagyományoktól elrugaszkodó, nem megszokott, esszenciális. Provokatív, akárcsak a márka névadója, csipetnyi iróniával fűszerezve. A Paco Rabanne esetében az alkotás mindig meghökkentő és szakít a normákkal. Az illatok nonkomformisták, viszont szabad utat engednek a fantáziának. 

Mesés élet egy csettintésre a 1 Million és Lady Million párossal. A hős és az istennő, azaz Invictus és Olympéa legendája. Végül pedig a végletek játéka az XS illatpalettával. 1993-ban az XS illattal kezdődött a történet; érzéki vágyak tabuk nélkül. Aztán következett a rock sztár fantázia a Black XS-szel. 2017-ben pedig a Pure XS a túlfűtött érzékiség, az erotika visszatérését ígéri.

Pure XS, színtiszta végletek

Van egy férfi, akinek minden megadatott, méghozzá bőségesen. Vagyon és szépség, s előtte még az egész élet. Mesés gazdagság örököse, kivételezett státusza minden előnyét élvezi, élete maga a tökély. Neogótikus stílusú pompás kúria falai közt nőtt fel, csodás műremekek veszik körül és a legnemesebb borokat fogyasztja. Jóképű, kifinomult ízlésű és okos, élvezi a sebességet az Aston Martin volánja mögött.

Rendkívül művelt, igazi esztéta, élete, végzete, akárcsak teste egy igazi műalkotás. Tökéletes fizikum, nyugodt kisugárzás, angyali szépségű arc. A jóképű örökös alakja hibátlan, természetes sármja erőfeszítés nélkül vonzza a nőket. Ki képes uralkodni magán ilyen szépség jelenlétében? Főleg, ha ez a csodálatos férfi elérhetetlen és folyton a határokat feszegeti.

 

Pure XS, a végletek és a szex története

Egy túlzottan tökéletes és tökéletesen szemérmetlen férfiben testet öltő fantázia. Elérhetetlen dúsgazdag ifjú örökös, akiből árad a szexualitás és a vágy. Duplán bűnös. A Pure XS végletes a maga kristálytiszta valójában, magától értetődő, egyértelmű és színtiszta fantázia.  

A Pure XS a férfi kettősségét tükrözi, akinek előkelő neveltetéséhez intenzív szexuális vonzerő társul. Egyszerre decens és merész, bűnös és erényes, ez a kettősség hihetetlenül vonzóvá teszi. Az illat neve is végletes. A Pure a férfi szépségének és vágyának tisztaságára utal, az XS pedig az erőteljes szexualitásra, a történet középpontjában álló férfi végletes személyiségére, az általa kiváltott reakciókra, és az illat frissesség és tűz között játszó jellegére.

 

Pure XS, a film

Amikor egy elérhetetlen férfi felébreszti kukkoló ösztöneinket

Description: C:\Users\user1\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\PURE_XS_BEHIND_THE_SCENE_04.jpg

Csapó indul! Felvétel! Kamera forog! Fekete márvány és csillárok, mesterek festményei és antik könyvek lenyűgöző gyűjteménye. Az ifjú örökös fürdőszobája a történet helyszíne. Tágas és fényűző boudoir, ahol a modern és barokk stílus jegyei keverednek. Egyértelműen hedonizmusról és kiváló ízlésről árulkodó környezet. Belép a férfi, megengedi a vizet és levetkőzik. Közeli felvétel gyönyörű, félmeztelen testéről. A távolból néhány nő figyeli titokban vágyakozó tekintettel. A látvány delejező erejű, annyira elkápráztatja őket, hogy szinte elalélnak, alig állnak a lábukon, mozdulni sem bírnak. Kielégületlenség. Bűnös gondolatuk tárgya a szemük előtt, szinte egy karnyújtásnyira, mégis elérhetetlen. Megszállottság. A férfi tudja, hogy mi zajlik, legalábbis sejti. Ez egy pikáns játék. Belemosolyog a tükörbe, mintha nem tudna semmiről és először teste jobb, majd bal oldalára permetez az illatból, majd egy kicsit lejjebb, középre….És beindul a láncreakció. Tömeghisztéria és ájulás, ez zajlik a háttérben. Feltűnik a Pure XS üvege, egy kígyó tekeredik köré. A reklámfilm műfajilag koreografált video, amely egy szexuális fantáziát kelt életre finom esztétikával és rendkívül stílusos környezetben. A zenei aláfestést Bizet Carmen „Habanera” áriájának lüktető ritmusa adja, fokozódik a vágy - némi tragikomikus árnyalattal színezve - egészen az utolsó jelenetig: figyelem! A humor - a Paco Rabanne márka egyik védjegye - végig tetten érhető a filmben,

kezdve a szokatlan nemi csavarral az elején: a vágy tárgya nem egy nő, hanem egy férfi - egyfajta kikacsintás a néző felé. Metaforákban gazdag és egyre intenzívebb erotikától fűtött légkör. A kígyó - amely erőteljes fallikus szimbólum és egyben az eredendő bűnre csábító lény - végig jelen van a háttérben, majd a film végén láthatóvá válik, ahogy aranyló teste tekeredik az illat üvegén.

 

Az irányítás ezúttal is a rendkívül tehetséges Johan Renck kezében volt. A Lady Million után ez már a második együttműködés a Paco Rabanne márkával. A svéd rendező új generációs művész, aki már több területen letette névjegyét a fotózástól a mozin át a reklámig. A gótikus stílus valódi mestere. A skandináv esztéta… TV-s munkái között szerepel több epizód rendezése a Breaking Bad, Walking Dead és a brit The Last Panthers sorozatokból. Népszerű videóklipeket is rendezett olyan hírességek felkérésére, mint Beyoncé, Madonna, The Knife, New Order, Robbie Williams vagy David Bowie.

 

Pure XS, a fotókampány

Már a hires fekete-fehér hollywoodi Million kampányok is az elismert divatfotós, Nathaniel Goldberg nevéhez kötődtek, aki most különleges, szinematikus vizuális alkotással tért vissza.  A hangulatot a világos és sötét kontrasztja teremti meg: az ifjú örökös félmeztelenül pózol, zakóját lazán vállára veti. A kevesebb néha több. Büszke tekintete áthatol a kamera lencséjén és még egy kis irónia is megvillan benne. Felhívás egy keringőre? A kép előterében megjelenik a Pure XS üvege. Mögötte S alakot formázva tekeredik felfelé a kígyó. Egyértelmű metafora.

 

Francisco, az erotika örököse

Paco Rabanne az ifjú örökös megszemélyesítéséhez olyan férfit képzelt el, aki egyaránt megtestesíti a bűnt és az erényt, akiben fellelhetőek egy Visconti hős romantikus vonásai és egy szívtipró ellenállhatatlan szexuális vonzereje. Francisco Henriques személyében találta meg az ideális jelöltet. Bár nagyon távol van a megszokott férfias és erős férfi ideáltól, a 21 éves modell erotikus vonzereje zavarba ejtően intenzív. Nemes vonású szépsége és fiatalos üdesége egyszerre férfias és nőies: erőteljes vonzerő és természetes érzékiség, kifejező ajkak, laza elegancia, és leginkább nyíltság, amely a nők többségénél sikert arat.

 

Pure XS, az üveg

 

A tervező célja az volt, hogy az erőteljes fantáziával fűszerezett erotikát megjelenítse az üveggel, méghozzá úgy, hogy a hangsúlyos, de korlátok közé szorított stílusjegyeknek köszönhetően a dizájn egyaránt hordozzon animális és tiszta jegyeket. Ezt a kettősséget a masszív talapzattal alapozta meg. A vastag falú üveg szoborszerűen csiszolt és kultikus öngyújtót formáz. Egy kis csavar színtiszta Rabanne stílusban. A kupak egyetlen férfias mozdulattal, egy csattintással nyitható.

 

Description: C:\Users\user1\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\PURE XS EDT 100ML.JPEGDomború fényes fekete kupak, máshol szögletes vonalvezetés.

Egyenes vonalak és ívek kapcsolódnak össze, merész kétértelműséggel. Az üvegen tiszta fénnyel ragyognak fel az éjszaka fényei. A kék színkompozíció mélykékből tűnik át árnyalatonként neonkékbe…hipnotikus erővel hat. Az illat neve meleg arany színnel emelkedik ki a háttérből. Az arany a tűz, a kék a nemesi vér színére utal. Merész és izgató, a Pure XS üvege egy szép tárgy, amely tudja magáról, hogyan legyen vonzó.

  

Az illat, üde-izzó keleties

 

A Pure XS egyedi illatvilágának kreálásához Paco Rabanne két rendkívül tehetséges parfümőrt kért fel. Egyikük Anne Flipo, a Lady Million illatok alkotója, a másik pedig Caroline Dumur. A kihívás abban rejlett, hogy a vágytól borzongó és gyönyörtől lángoló bőr érzetét kellett az illatok nyelvén megjeleníteni. Az „izzó borzongás” megidézéséhez a két parfümőr olyan két akkordot választott, amelyek egyszerre kontrasztban és összhangban vannak egymással, ahogyan a test is két ellentétes véglet közt mozog. További elvárás volt, hogy az illat minden érzékre hasson. A szagló szervekre tett hatás egyértelmű egy illat esetében, de az ízlelés, tapintás már nagyobb kihívás, akárcsak egy érzékszerveket rabul ejtő csapda.

A Pure XS vibráló, vonzó és üde keleties illat, állandó áttűnésekkel hidegből forróba, finomból intenzívbe. Két szélsőséges érzet, egymáshoz simul, vonzza és visszhangozza egymást. Az első szélsőség: kirobbanó frissesség. Az előjáték során az érzékek megvadulnak, a szájpadlásunk bizsereg a nagy dózisú, szinte jeges gyömbértől. Lédús, ízletes, vágyfokozó.  Majd jön a második, érzéki hullám: zöld és krémes növényi nedvek és rendkívül férfias kakukkfű. A második szélsőség dupla dózisú szemérmetlenséggel: izzó érzékiség. A fahéj pikáns jelleget kölcsönöz és összefut a nyál a szánkban. Fűszeres bűn! Ezután hatalmas erő szabadul fel a nemes vanília és bőrös-likőrös-pézsmás jegyek nyomán. Édes animalitás. Végül pedig ideje engedni, elengedni és belesüppedni a cukorral megszórt lüktető meleg ölelésbe. A felhevült bőr érzete, amikor is megváltozott tudati állapotba kerülünk. Aztán újra vágyakozunk újabb kényeztetésre vágyva.  

A Pure XS illattal lassanként tetőfokára hág az izgalom és elszédülnek érzékeink. 

Gyömbér nagy dózisban. Borzongás!

Kirobbanó animális vanília és mirha. Felhevül a bőr…

Üde, izzó és rabul ejtő keleties jegyek. Kristálytiszta végletesség.

SISLEY
Margot&Tita
Mark Face And Body
Agent Provocateur
Clean
Zoella
K-Beauty
Le Mini Macaron
Estelle&Thild
Erborian
Human+Kind
BE Creative Make Up
Somerset
Solait
Lancôme
GOSH
Rexaline
OHK!
Dunhill