background image
Üzletkereső

MICHAEL EDWARDS

Michael Edwards az illatok osztályozásának nemzetközi szakértője és nagykövete, az illatokkal kapcsolatos ismeretek valóságos kútfeje.

Michael Edwards 1984-ben elkészítette az illatok „bibliájának” tekintett Fragrances of the World című szépen illusztrált adatbázist. Az új illatok felfedezését lenyűgöző bevezetési utazássá teszi, amikor 14 különböző illatcsalád viszonyait magyarázza. Munkája az iparág legmegbízhatóbb osztályozási referenciájává vált - kétszer is elnyerte a tekintélyes Fifi-díjat a technológiai innovációért.

Edwards ugyanakkor a modern parfümériáról szóló alapkönyvek egyikének szerzője is. Perfume Legends: French Feminine Fragrances (Parfümlegendák: Francia női parfümök) Kérjük, alább tekintsék meg a könyveiben és az online adatbázisban említett illatcsaládokat.


Citrus

Citrus

A bergamott és a citrom, a mandarin és a lime, a narancs és a grapefruit tiszta, frissítő jegyei adják ezeknek az illatoknak a jellegzetes aromájukat. A virágos, fűszeres és fás jegyek egy könnyű és egy igazán frissítő illattá varázsolják. A modern pézsma és tea jegyek érdekes dimenziókat adnak a legrégebbi illatcsaládhoz.

Floral

Virágos

Az egyszálas virágoktól, az összetett csokrokból álló szimfóniákig a mai headspace technológia lehetővé teszi a parfümök számára, hogy olyan virágok illatát klónozzák, amelyekből hagyományos módszerekkel nem lehet olajat kinyerni.

Fruity

Gyümölcsös

A gyümölcsök, a különféle árnyalatú bogyók és virágok zamatos, gyümölcsös virágos koktélokat hoznak létre, amelyek finom illatúak.

Amber

Keleti

A gyanta, a pazar virágok, az édes vanília és a pézsma érzéki keverékeit a frissítő citrusos, zöld vagy gyümölcsös fejjegyek vezetik be. Az új „áttetsző” borostyán illatok az 1990-es évek végén hódítottak teret, de a testes borostyánillatok vonzereje megmarad.

Woody

Erdő

Az áttetsző fás jegyek megújítják a cédrus, a pacsuli, a fenyő, a szantálfa és a vetiver harmóniáját.

Aromatic

Aromás Fougère

Jellegzetes levendula és muskátli keverék citrusokkal, gyógynövényekkel és fákkal, amely olyan illatot hozz létre, amely férfias, a nők pedig igazán vonzónak találnak.

Vissza